• 073 59 39 202
  • da.loow@gmail.com
Sleek & Beautiful

Frågor & svar

Börja med att läsa igenom Planering vid bröllopsfotografering. Där finns länk till ett avtal som ger svar på det mesta. Här under finns några vanligt förekommande frågor (som besvaras i avtalet)

Får vi göra vad vi vill med de levererade digitala bilderna?

Er användningsrätt är väldigt generös. Tydlig information om dessa rättigheter finns i avtalet. Där finns det mesta Ni behöver veta. Kortfattat kan sägas att Ni får göra allt utom att sälja eller tjäna pengar på bilderna.

Måste vi vara med i din reklam?

Jag som fotograf måste ha Er tillåtelse för att använda bilder på Er i marknadsföring. Ni måste inte vara med i reklam. Jag kan, av respekt för mina kunder, vara väldigt sparsam gällande publicering av bilderna på sociala medier och webbsida. Men Ni måste förstå, att dessa är mina enda kanaler för att få nya kunder. Mitt enda sätt att få nya kunder är att visa upp tidigare uppdrag, och det känns tråkigt att inte få visa upp nya bilder.

Tar du ut reseersättning?

Jag tar ut reseersättning om sträckan från Västerås överstiger 3 mil.

Kan vi få RAW-filerna?

Ja, mot ersättning enligt avtal.

Kan vi få alla bilder som du tar?

Ja, mot särskild ersättning enligt överenskommelse. Min rekommendation är att Ni inte köper loss alla bilderna.

Vad händer om du blir sjuk?

Då ordnar jag en vikarie och Ni får ett reducerat pris, enligt avtal.

Hur tar du betalt?

Ni betalar ingenting i förskott. Däremot tar jag ut en ersättning enligt avtal om ni avbokar senare än två veckor innan bröllopsdagen. Ni kommer att få se på alla bilder och får möjlighet att godkänna bilderna. I så fall kommer Ni tillhandahålla bilderna och en faktura skickas ut. Om Ni inte är nöjda finns också möjlighet att tacka nej och ej behöva betala något.

Hur sent kan vi avboka en inplanerad bröllopsfotografering?

Senast två veckor innan, så är det fritt att avboka. Avbokar Ni när det är mindre än två veckor kvar, debiteras Ni enligt avtal.

Kan vi ändra något i prispaketen för bröllopsfotografering?

Naturligtvis. Hör av er till mig så kommer vi fram till en skräddarsydd lösning tillsammans.

Vi har en mycket lägre budget än dina priser. Är det någon idé att kontakta dig?

Naturligtvis. Kontakta mig så fixar vi ett prispaket som passar er.

Är det något speciellt vi bör tänka på när vi anlitar dig?
  • Jag fotograferar  99,9% med befintligt ljus. Det vill säga blixten blir oftast liggande kvar i väskan.
  • Om jag fotar en hel dag, så måste jag precis som de flesta äta ett par gånger under dagen.